Mentalitatea de om sarac

Mentalitatea de om sarac se transmite de la o generatie la alta

Mentalitatea de om sarac, la romani, se transmite de la o generatie la alta, din tata in fiu. Nimeni nu se naste cu o anumita gandire. Gandirea se invata. Inveti sa gandesti ca un om bogat sau inveti sa gandesti ca unul sarac. Romanii invata inca de mici sa creada ca s-au nascut pentru a fi saraci.
familia ii pregateste sa fie saraci si scoala continua acest mod gresit de educatie. Nimic din sistemul nostru educational nu ii indrepta pe copii catre optimism si alt fel de gandire.
Scoala si societatea romaneasca pedepseste orice incercare de afirmarea a individului. Orice tendinta de autoafirmare este aspru pedepsita. Sunt laudati si prezentati doar parvenitii, incultii si fii de comunisti care au fost promovati to prin aceleasi metode.
Romanii traiesc cu mentalitatea gresita  ca sunt saraci. Anumite cantece patriotice sau proverbe ar trebui interzise. Imi dau seama cat de adanc inradacinata in mentalul colectiv, este ideea ca noi romanii suntem saraci si plini de nevoi. ''Doamne ocroteste-i pe romani'' este un exemplu de cantec popular care ar trebui interzis! Nu imi place deloc acest cantec. Nu inseamna ca nu sunt patriot.Iubesc Romania. Iubesc romanii autentici care nu se lasa influentati de oamenii mici la suflet. Si sa stii  ca nu inseamna ca  tu  esti mai patriot daca iti place acest cantec.

Deasemenea, proverbe precum: ''La omu' sarac nici boii nu trag'' sau ''Ban, la ban trage'' ar trebuie scoase din mentalitatea noastra.
mentalitatea de om sarac

Este ceva in neregula cu noi, romanii? Chiar credem ca destinul nostru este de a fi intotdeauna saraci si ''coada Europei''? Ce anume ne face pe noi sa fim saraci si cu mentalitate de oameni saraci?
Daca crezi ca poti sau nu, ai intotdeauna dreptate''. Se gaseste oare raspunsul in intrebare? De ce ne place noi sa ne lamentam ca suntem oropsiti si obiditi? De ce pare o lauda faptul ca a fi sarac este sinonim cu a fi cinstit? Putem pune oare egal intre a fi sarac si a fi cinstit? Nicidecum. Nu inseamna ca toti bogatii sunt escroci si toti saracii sunt cistiti. Romanii tind sa creada ca nu se poate sa fii bogat si cinstit in acelasi timp. Au adanc inradacinata conceptia ca poti face bani doar ocolind legea sau sarind-o. Este adevarat ca cei mai multi dintre imbogatitii ultimelor 25 de ani se pot incadra in aceasta categorie.

Casa poporului, mentalitatea de om sarac
Totusi, avem si oameni bogati care si-au cladit averea muncind si pornind de la zero. Oare nu merita sa ii mentionam mai des pe acestia din urma? Nu ar trebui sa-i incurajam si sa-i expunem mai mult pentru a servi drept exemplu? Ba da! Un om bogat care si-a facut averea prin munca cinstita, merita aplaudat si dat drept exemplu. Ai creat ceva, ai facut un produs care se vinde bine? Meriti lauda noastra!
Incetati sa mai puneti reflectorul pe hoti si pe bogatii care s-au trezit bogati peste noapte. Nu va mai uitati cu invidie la cei care si-au strans avutia usor! In afara de vizita celor care ar trebui sa aplice justitia, acestia nu merita atentia noastra! Concentrati-va pe ce este bine! Urmariti stirile pozitive !
Pastrati-va optimismul sau adoptati o atitudine pozitiva pentru a putea depasi mentalitatea de om sarac care ne urmareste de mii de ani!

Popular Posts